De perfecte halte voor een moment van ontspanning


In het midden van de Limburgse fiets- en wandelroutes, pal op het traject van de befaamde bloesemroute, vindt u Café Oud Rijckel, het 3de oudste bruin café van België.  Het café werd gebouwd in de 17de eeuw. Het pand werd als café in gebruik genomen in 1859. Elke baksteen ademt hier geschiedenis uit. Vandaag is Café Oud Rijckel een gezellig café en een smakelijke brasserie, waar u lekkere gerechten kunt eten in een historisch kader. De charme van het gebouw werd mooi bewaard: de bakstenen muren en lage plafonds met houten balken brengen u terug naar vervlogen tijden. Neem in de zomer zeker plaats op een van onze 2 terrassen. Ze bieden u een adembenemend zicht op het kasteel van Rijckel.

 

Geschiedenis die bruist

van het leven

 

Hebt u na een deugddoende wandel- of fietstocht even nood aan pauze? Kom binnen, neem plaats en laat u bedienen door ons vriendelijke team. U kunt uw dorst lessen met een rijk aanbod aan streekbieren. Probeer zeker ons suggestiebier, dat om de twee maanden verandert. In de zomer maken we heerlijke sangria in 3 kleuren: rood, wit en blauw. Hebt u er dorst van gekregen? We serveren u met plezier het drankje van uw keuze. Ook aan de hongerige magen is gedacht. Onze brasserie serveert pure gerechten uit de Belgische keuken, bereid met dagverse producten volgens de regels van de kunst. Onze mosselen en spaghetti zijn wereldberoemd in Limburg.

 

Smakelijk eten!

 

Onze kaart biedt voor ieder wat wils, zoals croques en toast voor de kleine honger of sappige steak en een overheerlijk koninginnenhapje voor de grote honger. Schijnt de zon? Dan doen we waar we écht het beste in zijn: de barbecue aansteken en onze gasten voorzien van verrukkelijk vlees, recht van de grill. Ook gezinnen met kinderen genieten hier van een lekkere maaltijd – in alle rust. Want terwijl de ouders even ontspannen, ravotten de kindjes in onze speciaal ingerichte kinderspeelhoek.

 

Dé plek voor uw feest of vereniging

 

Onze unieke locatie en de charme van het gebouw maken van Café Oud Rijckel de perfecte plaats voor uw babyborrel, verjaardagsfeest, communie of vergadering. We beschikken over een grote zaal, die tot wel 100 mensen kan herbergen. Als u dat wenst, kunnen wij zorgen voor een lekkere maaltijd en frisse drankjes. Ook verenigingen uit de buurt kennen de weg naar Café Oud Rijckel. Onze ligging, tussen Sint-Truiden en Borgloon, zorgt ervoor dat bezoekers uit de hele streek afzakken naar onze zaak om belangrijke voetbalmatchen op groot scherm te volgen. We zorgen zelfs voor een unieke inkleding van de zaal – helemaal in de sfeer van de match. Zelfs de lokale dartclub en tafelvoetbalclub zijn bij ons kind aan huis.

 

Breng ons een bezoekje

 

Parkeren is geen probleem bij Café Oud Rijckel: u plaatst uw wagen gewoon voor de deur. Geen zorgen, geen stress! Gewoon genieten in een charmante, historische omgeving. Breng vandaag nog een bezoekje aan Café Oud Rijckel in Borgloon (Limburg).